Oto przepis na pyszne kuleczki Rafaello. Każdy z nas może zrobić je sam w domu! 😀
Składniki (24 sztuki):
- 200 g białej czekolady
- 100 g masła (w temperaturze pokojowej)
- 50 g cukru pudru
- 1,5 szklanki wiórek kokosowych do masy i dodatkowe do obtoczenia
- 24 całe migdały
Obieranie migdałów:
Wieczorem migdały wsypać do miseczki, zalać wrzącą wodą. Rano wylać wodę i obrać je ze skórki.
Przepis, krok po kroku:
- Czekoladę rozpuścić na parze.
- Zmiksować masło z cukrem pudrem na gładką masę.
- Miksując, dodawać po łyżce rozpuszczoną czekoladę.
- Do powstałej masy wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Drobne grudki rozgnieść.
- Uformować małe kuleczki, umieszczając w środku po jednym migdale. Obtoczyć w wiórkach kokosowych.
- Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Gotowe! Smacznego:)