Kategorie
Przepisy

Pieczone ziemniaki z piekarnika

Pyszne, pieczone, chrupiące domowe ziemniaki z piekarnika.

Składniki na pieczone ziemniaki z piekarnika:

  • ok. 0,5kg małych ziemniaków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawa do ziemniaków

Wykonanie pieczonych ziemniaków z piekarnika:

  • Ziemniaki obrać (jeśli mają grubą skórkę) lub tylko przetrzeć druciakiem (jeśli są to młode ziemniaki), osuszyć, skropić oliwą. Doprawić dokładnie przyprawą do ziemniaków, wymieszać.
  • Piekarnik rozgrzać do 250C.  Włączyć termoobieg. Piec ziemniaczki ok. 25-30 minut (aż skórka będzie zarumieniona a ziemniaki w środku miękkie). Można 1-2 razy w czasie pieczenia przemieszać ziemniaki, by równo się przypiekły z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *