Kategorie
Porady

Jak w naturalny sposób przyspieszyć spalanie tłuszczu?

Jak skutecznie przyśpieszyć spalanie tłuszczu? Przeczytaj koniecznie artykuł poniżej 🙂

Co zrobić, by przyśpieszyć proces spalania tkanki tłuszczowej? Jakie czynniki mają na to wpływ? Mówienie sobie, że jest się na „diecie” nie przyczynia się znacząco do utraty masy ciała. Trzeba wejść trochę głębiej i zastanowić się nad tym co może powodować przyrost tkanki tłuszczowej. Każdy organizm jest inny lecz mają kilka wspólnych cech. Oprócz tego zwróć uwagę na naturalność spożywanych przez Ciebie produktów. Często zamienienie tych wysokoprzetworzonych na te naturalne w zupełności wystarczy, masa ciała spada bez większego wysiłku. Jest to tzw. sposób na podkręcenie metabolizmu.

Zacznijmy od jogurtu greckiego. Czym on jest i dlaczego jest taki zdrowy? Dlaczego lepiej jeść taki jogurt a nie inny? Dlatego, że zawiera od dużo białka a jak wiadomo, im więcej białka tym więcej energii nasz organizm zużywa na jego spalenie. Energia zazwyczaj jest pobierana ze spalania tkanki tłuszczowej lub spożytych węglowodanów. Dlatego jogurt grecki powinien być obecny chociaż w jednym z pięciu posiłków.

Następną przyprawą podkręcającą metabolizm, którą z pewnością masz w kuchni jest cynamon. Pamiętaj, że nawet pół łyżeczki cynamonu znacznie przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej. Nie zwlekaj i dodaj go np. do płatków owsianych. Nie zwiększy on wartości energetycznej posiłku, lecz pozwoli szybciej spalać zbędne kalorie.

Czy to jaką pijemy herbatę również ma wpływ na nasz metabolizm? Oczywiście, że tak! Dlatego powinno się pić zielona herbatę, gdyż przyczynia się do szybszego zrzucania kilogramów. Związki w niej zawarte ograniczają ilość tłuszczy, które odkładają się w tkance tłuszczowej.

Wracając do przypraw, warto jeść rzeczy, które są odpowiednio ostre. Dodawaj ostrych przypraw do swoich potraw, powoduje to szybki wzrost temperatury ciała i wtedy organizm musi spalić więcej kalorii, by uregulować temperaturę do tej odpowiedniej.
Osoby, które lubią winogrona powinny jeść ich jeszcze więcej!

Pomagają one w obniżeniu stężenia złego cholesterolu we krwi i działają oczyszczająco na organizm. Pamiętaj, że mogą być świeże lub suszone w postaci rodzynków. Dlatego gdy jesz płatki, warto dodać odrobinę rodzynek lub jogurtu greckiego.

Na sam koniec trochę o jajkach. Każdy wie, że są źródłem cholesterolu i tego złego i dobrego, lecz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Według wielu dietetyków powinno się jeść dwa jajka dziennie, dlatego gdyż mają wiele białka i zapewniają uczucie sytości. Wiadomo, więcej białka, więcej kalorii się spala na jego trawienie. Tylko nie można z nimi znowu przesadzać, dieta musi być odpowiednio zbilansowana.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *